Колекция Есен-Зима 23/23 на Versace Jeans Couture в магазини Scandal

Отправна точка на колекцията Есен-Зима 23/24 на Versace Jeans Couture са множестовото принтове в стил - BodyMap, британската алтернативна модна марка от 80-те години на миналия век. Техният иновативен подход към структурата на дрехите и графиките, както и подходът "направи си сам", вдъхновиха дизайнерите на бранда да създадат серия от черни и бели щампи с визия, която е едновременно сурова и секси. Официалните бели ризи с участието на щампи от вериги и графити, завършващи с кройка, наподобяваща бюстие и напълно изрязан гръб със закопчалки с панделки ще развалнуват множество дами този сезон. Полите ромпер са с разкроени обеми и са изработени от панели с редуващи се щампи.

Мъжки официални ризи с райе (традиционната униформа на града) са обогатени с графити, изрязани цветни пана или мотив с лого, за да се създадат нов - preppy стил.

Графитите покриват денимите и се появява като панелна в модерен цвят.

Chain Couture е бароков принт от архива на бранда, който тук е добавен като цветен акцент към няколко модела денима или доминира върху пуловери, ризи и панталони в цвят тъмна слива или в цвят каки.

Печатът Camo Star е бунт от графити на звезди в различни тонове. Принтът се разпръсква върху топове с уверени мрежести изрязвания.

Вечерни рокли са с пънк елементи, които присъстват и в мъжки вълнени палта.

Влиянието на байкър културата оказва стилове присъствие като при топове, миниполи от жарсе с цип, така и при някой модели мъжки пуловери, придържайки се към ДНК-то на колекцията "Направи си сам", чрез смесица от графични и цветни панели.

Блузи с щампи в стил "вариете" и тениските с мраморен ефект продължават духа на колекцията, движейки се между екстремните пропорции и стиловете с остра кройка, наподобяваща бюстие.

 

Колекцията може да откриете в магазини Scandal.

Сподели
Свързани новини